Януари 21, 2019

Избор на качествен акумулатор на изгодна цена

Акумулаторите имат ключова функция в структурата на всеки автомобил. Тяхната роля е жизнено важна, за да могат те да функционират. На кратко, тя се състои от подаване на електричество към стартера, в следствие от което се стартира двигателя. Без него нито едно превозно средство не би могло да бъде в движение.

избор на акумулатор

Поради тази причина е необходимо наличието на достатъчно надежден акумулатор, който да работи ефективно дори при екстремни атмосферни условия. За да се избере качествен модел акумулатор е необходимо да се следват няколко лесни стъпки, които могат да спестят много главоболия.

Всяка марка автомобили работи с различни по-големина и характеристики акумулатори (съществуват общо 5 основни разновидности). Поради тази причина на първо място трябва да се разбере точният размер, подходящ за вашето превозно средство. Мерките могат да бъдат най-лесно открити в упътванията на колата. А, ако не разполагате с такива, можете да откриете цялата информация върху стария акумулатор или да откриете заводските инструкции онлайн. За по-голяма сигурност можете също да се допитате до професионалистите, на които се доверявате за поддръжката на вашия автомобил. Тук може да се добави още и типа, по който се клемите.

Следващите фактори, които трябва да се вземат под внимание са капацитета на акумулатора и стартовия ток, който може да подаде. От капацитета зависи, колко продължително акумулатора ще бъде способен да отдава заряд. Колкото по-голям е той, толкова по-продължително ще бъде отдаването. Това обаче означава по-висока цена и по-голям размер на акумулатора, което може да се проблем, тъй като няма да съответства на превозното средство.

Много е важно избрания модел да е способен да осигури достатъчно електричество към двигателя на вашия автомобил. За това се използва терминът стартови ток (т.нар. CCA - Cold Cranking Amps). На практика той показва, какво е електричеството, което акумулаторът може да осигури при температура от 0 градуса по Целзии. Обикновено дизеловите двигатели се нуждаят от по-голямо количество ток. Това е от изключително значение, тъй като ако акумулатора нее е подходящ, не би било възможно запалването на двигателя.

След установяване на точните размери и характеристики на нужния акумулатор за вашето превозно средство, следва да бъде избран точния модел. Днес на пазара се предлага изобилие от акумулатори в различни класове на различни световни марки. Към тях спадат Banner, Bosch, Exide и редица други. Преди да закупите определен модел, добра идея е да се провери отзивите за него и каква е продължителността на гаранцията. Най-доброто решение, обаче, е да се консултирате с магазин за авточасти или сервиз. Със своя богат професионален опит, Autoprofi.bg e лицензиран търговец, от когото да закупите акумулатор или авточасти онлайн. В каталога на онлайн магазина е включен богат асортимент от резервни части за редица марки превозни средства. Техните специалисти са на разположение за консултации, в случай, че се нуждаете от помощ за намирането на подходящ акумулатор на изгодна цена.