Септември 19, 2017

Марки Автомобили за Такси

Таксиметровите услуги са едни от най-удобните в сферата на транспорта. До голяма степен това се дължи на факта, че превозите се извършват от адрес до адрес, независимо от дължината на маршрутите. Именно поради тази причина все повече производители на леки автомобили започват да произвеждат модели, специално пригодени според нуждите на таксиметровият бизнес.

Ето и петте марки леки коли, предпочитани за таксиметрови услуги в България:

1.Дачия

В последните години все повече хора предпочитат марката „Дачия“, както за служебни цели, така и за лично използване. До голяма степен това се дължи на факта, че цената на автомобилите е ниска, като заедно с това се гарантира добро качество. Автомобилите, произвеждани от румънския концерн са икономични, с нисък разход на гориво, а освен това поддръжката им е евтина, в сравнение със своите конкуренти на пазара. Моделите от „Дачия“, които най-много се предпочитат са „Логан“ и „Сандеро“. Предимството им е, че дават възможност за превоз на по-голямо количество багаж. Като прибавим и факта, че те предлагат добро ниво на комфорт при возене, те се превръщат в идеалните автомобили за таксиметрови услуги.

2.Шевролет

“Шевролет“ се нарежда на второ място по брой регистрирани автомобили за извършване на таксиметрови услуги в България. Най-избираният модел е „Авео“, поради факта, че се предлага на ниски цени. Автомобилите са маневрени и разполагат със достатъчно вътрешно пространство, което ги превръща в идеални за градски условия. Въпреки това, много хора считат за недостатък скъпата поддръжка на автомобилите, както и сравнително високия разход на гориво.

3.Шкода

Безспорно „Шкода“ е идеален избор за тези, които желаят да предложат по-високо ниво на таксиметрови услуги. Причината за това е, че автомобилите разполагат с всичко нужно, за да превърнат пътуването в удоволствие, не само за пътниците, но и за шофьорите Това се отнася най-вече за моделите „Фабия“ и „Октавия“. Автомобилите са икономични, със среден разход на гориво от 10л (бензин) на 100км пробег в градски условия. Освен това те предлагат високо ниво на комфорт и голям капацитет за превоз на багаж.

4.Фолксваген

Като една от най-известните марки, „Фолксваген“ също се нарежда в челните места в класацията за най-избираеми таксиметрови автомобили.. Най-често срещаните таксита с марка „Фолксваген са „Туран“ и „Кадди“. Това се дължи на техните широки и комфортни купета, както и способността им да побират голямо количество багаж. Автомобилите са на разположение на достъпни цени и освен това са оборудвани със редица системи за безопасност, което засилва комфорта при пътуване. От основно значение за масовото използване на автомобилите в градски условия е лесната им поддръжка, както и факта, че са икономични – средния разход на гориво в градски условия е малко над 10 литра (бензин) за пробег от 100км.

5.Хюндай

Корейският концерн предлага на пазара автомобили от среден клас, които са напълно подходящи за таксиметрови услуги. Предимствата на корейските автомобили, които таксиметровите шофьори разпознават, са тяхната цена, надеждността им и ниските експлоатационни разходи. Най-разпространеният модел такси е „ Хюндай Соната“. Удобствата, които моделът предлага са сравнително голям капацитет на багажника, широко и удобно купе, както и минимален разход на гориво в градски условия. Въпреки това, много хора смятат за недостатък, че автомобилите се предлагат на пазара единствено с бензинови двигатели.